چهارشنبه ۲۸ خرداد ۰۴

روش صحيح فريز كردن مواد غذايي

۵۵ بازديد

حتماً شما هم مثل خيلي ها با شروع پاييز انواع مواد غذايي را فريز مي كنيد تا در پاييز و زمستان از آنها استفاده كنيد. اما آيا روش علمي اين كار را مي دانيد؟

مواد غذايي قبل از فريز شدن بايد به طور مناسب بسته بندي شوند تا عطر و طعم، رطوبت، رنگ طبيعي و ارزش غذايي خود را از دست ندهند و سرماي فريزر و خشكي محيط آن موجب خراب شدن مواد غذايي نشود.

نكته مهم اين است كه پيش از بسته بندي ماده غذايي، ميزان مورد نياز در هر بار مصرف مشخص شود، چرا كه بسته ي غذاي خارج شده از فريزر، به هيچ عنوان نبايد دوباره به فريزر بازگردانده شود.

در منازل از دو نوع بسته بندي براي فريزر كردن مواد غذايي استفاده مي شود:

1- انواع ظروف دردار از جنس هاي گوناگون، مانند پلاستيك و فلز

2- كيسه ي نايلون(كيسه فريزر) يا پلاستيك هاي زيپ دار ويژه بسته بندي

متخصصان تغذيه توصيه مي كنند كه مواد غذايي در ظروف شيشه اي در فريزر گذاشته شوند، چون اين ظروف تركيبات شيميايي ندارند كه با مواد غذايي واكنش دهند. اما بايد هنگام پُر كردن اين ظروف از ماده ي غذايي، مقداري فضاي خالي در نظر گرفت تا در اثر انبساط حاصل از يخ زدن ماده غذايي، ظرف نشكند.

بسته بندي با كيسه هاي نايلوني(كيسه فريزر)، متداول ترين روش بسته بندي در منازل است و پس از آن كيسه هاي پلاستيكي زيپ دار رايج است. به تازگي در بعضي از كشورها از كاغذهاي چند لايه براي بسته بندي استفاده مي شود. اين كاغذها از چند لايه شامل يك لايه كاغذ، يك لايه فويل آلومينيومي، گلاسين، سلفون و يك لايه قابل ارتجاع تشكيل شده اند كه براي بسته بندي مواد غذايي مثل انواع ميوه، سبزي، گوشت استفاده مي شوند. اين نوع كاغذها به خوبي از ماده غذايي محافظت مي كنند.

اگرچه در فريز كردن درست مواد غذايي، تغييري در عطر و طعم و بوي آنها ايجاد نمي شود، اما بي شك از ارزش غذايي آنها كاسته مي شود، به ويژه اگر مواد غذايي بيشتر از زمان استاندارد در فريزر نگهداري شوند.

اگر مواد غذايي به طور صحيح بسته بندي شوند و به سرعت در دماي فريزر سرد شوند، كيفيت خود را بيشتر حفظ كرده و مدت ماندگاري شان افزايش مي يابد. پس از گذشت زمان استاندارد، اگر چه مواد غذايي به ظاهر سالم اند، اما هيچ گونه ارزش تغذيه اي نداشته و به تفاله تبديل مي شوند.

 

مطالب پيشنهادي :

بازيافت انواع پلاستيك
فروش سيني كوچك يكبار مصرف كريستالي

روش صحيح فريز كردن مواد غذايي

بسته هاي غذايي تان را چگونه در فريزر نگهداري مي كنيد؟

1- اصولاً بايد توجه داشته باشيد كه دماي فريزر هميشه 18- درجه سانتي گراد باشد. هرگونه تغيير دما، سبب خراب شدن مواد غذايي داخل فريزر مي شود.

2- از انباشتن فريزر با مواد غذايي كه همگي تازه بوده و نياز به يخ زدن دارند، بپرهيزيد، چون اين كار موجب افزايش ناگهاني دماي فريزر و كاهش كيفيت مواد غذايي مي شود. بنابراين مواد تازه را به تدريج در كيسه فريزر بگذاريد.

3- اين نكته را هم فراموش نكنيد كه اولين بسته ي غذايي فريزر شده، بايد اولين بسته اي باشد كه براي مصرف از فريز خارج مي شود.

اگر اين روش ها را به كار ببريد مطمئناً همواره از مواد غذايي تازه استفاده خواهيد كرد.

 

 

جدول مدت زمان نگهداري مواد غذايي منجمد در فريزر:

 

ماده غذايي

 

 مدت زمان نگهداري

 

ميوه ها و سبزي ها  8 تا 12 ماه
گوشت ماكيان  6 تا 9 ماه
انواع ماهي به جز تن  3 تا 6 ماه
گوشت قرمز خرد شده يا چرخ كرده  3 تا 4 ماه
گوشت فرآوري شده مثل سوسيس و كالباس و گوشت نمك سود  1 تا 2 ماه

 

 

منبع : www.paydarplastic.com

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.